Snygga skyltar

Har du tänkt på hur mycket skyltar man utsätta för varje dag? Stora skyltar ute i varuhusen; små skyltar i trapphallar och på kontor..? Det finns skyltar överallt. Vissa skyltar har bara text; andra har bara bild; många har både och. En skylt kan fylla många funktioner - den kan informera, vägleda, beskriva och inspirera... men den har alltid en syfte.

Lägg lite kärlek på skyltarna

Skyltar används ofta för att presentera något eller någon. Alla verksamheter har en skylt. Vissa går oldschool och gör sin egen skylt, men idag beställer de allra flesta sina skyltar från ställen som t ex Skyltlink. Det är enkelt, snabbt och kostar inte särskilt mycket.

Det är dock viktigt att man lägger lite energi på sin skylt, tycker jag. Fula, billiga skyltar förfular och det finns tyvärr alldeles för många av dem ute i samhället. Om alla som skaffade skyltar lade lite kvalitativ kreativitet på dem så skulle många platser förskönas. Detta tycker jag att man särskilt ser när man reser utomlands. Så. Många. Skyltar. Så. Lite. Klass.

Jag håller själv på att planera för en liten skylt som jag ska hänga på min husvägg men för en riktig form- och stilnörd som mig så är det en process som kräver många timmars, dagars och nog till och med veckors planering. En skylt är en skylt är en skylt, kanske du säger. Men så enkelt är det inte i min värld. 

11 Oct 2019