Saker att tänka på då du ska renovera hemma

Är det så att du funderar på att renovera eller bygga om hemma. En bra sida att kolla in då är https://www.byggtips.org/. Just när det handlar om renovering så finns det en hel del saker att fundera på, innan du bara sätter igång. Du bör göra allt i ordning och en sak i taget så att säga. Sätt upp en prioriteringslista och planera från det.

Planering är bra att göra

Du bör planera alla delar av renoveringen. Dels vad det är du ska renovera, hur du ska renovera det, vad du ska göra själv och vad du ska använda hantverkare till. Du bör även planera kostnaderna samt var du/ni ska bo under tiden då det renoveras. 

Det är bra att även kolla upp ROT-avdrag, ta in offerter och kolla av så hantverkaren är behörig för det den ska göra. Extra viktigt är det då det gäller el och vvs.

Saker att fundera över

Det finns en del saker du bör fundera över och ta reda på. Bland annat måste du kolla om det är saker du ska göra som det krävs att du har bygglov för. Då måste du ansöka om det före du börjar. Kolla även upp dina försäkringar vad de säger. Se över din budget och se även till att ha så att du kan röra dig lite mer än vad det är tänkt. 

Renovera olika delar av huset

Olika delar av ett hus har olika delar att renovera. Det är bra att dela upp dessa renoveringsmoment i en slags lista och ha dem separat. Det är bra att ta ett rum i taget och inte lite här och där. Det blir allt för rörigt. Oftast är det renovering av tak, golv, badrum, kök, fasad och fönster som är de viktiga. Dessa olika moment har i sig egna moment som ska göras. 

Bra med en rejäl budget

En budget är ett måste att ha då du ska renovera, oavsett hur mycket du ska renovera. Se till så att det finns pengar för att göra klart, så att du inte får ett halvfärdigt resultat. 

21 Jul 2020