Ordning och reda i hemmet

Att alltid ha det rörigt omkring sig, det är något många inte gillar. Ett städat hem tillsammans med social samvaro är det som gör att vi trivs bra i våra hem. Så det är bra att se till att ha ordning och reda där hemma. Du som vill få hjälp med städningen kan så klart anlita städning av städfirma, annars har jag ett par bra tips du kan följa. 

Några bra tips att följa

Städa först och främst för din egen skull. Låt inte röran ta över utan se till att få in bra rutiner. Se till att alla saker i ditt hem har sin egen plats och lägg tillbaka dem där! Se även till att storstäda minst 4-5 gånger per år. Passa då även på att slänga saker du inte behöver. Sätt upp fler hyllor och lådor för förvaring. Det är även bra att röja i dina lådor. Du har säkert inte behov av sjuttielva gafflar och knivar till exempel. 

Gör ett veckoschema

Det många gör fel i, är att de skippar att göra något alls under vardagarna och sedan tar de allt till helgen. Det gör att det hopar sig och du får städa i många timmar. Det är bättre att ha ett veckoschema där du gör lite varje dag. Så kommer det att bli bra mycket lättare att städa på helgen. Samma sak med att du har storstädning, du kan då bli av med en massa onödigt. 

2 Aug 2020