Inte fel med snygga saker på väggarna

En viktig del av inredningen, det är vad man hänger på väggarna tycker jag. Det finns ju idag en massa olika tavlor att välja på så väl som att man kan sätta in kort i ramar och hänga upp med om man vill. Det finns snygga tavlor och posters från Tavlero som ett exempel. Flera av dem går att anpassas själv med både bild och text. Det kan vara snyggt att ha en tavelvägg. Det går att skapa hur du vill, men det finns fyra bra grundregler att följa, så att de hängs upp på ett bra och snyggt sätt.

Häng dina tavlor på rätt sätt

Den viktigaste grundregeln när du ska hänga tavlor är höjden på var tavlan ska placeras på väggen. Det gäller att inte hänga den för högt, men inte heller för lågt. Dock är det bättre den är för lågt ner än för högt upp. 

Om du ska hänga flera tavlor i grupp, så tänk på hur du vill att de ska linjera med varandra. Antingen kan du ha så att de linjerar med varandra i nederkant eller linjera dem i överkant. Linjeringen behövs för att kompositionen ska hänga ihop och skapa en helhet

Det är även bra att välja tavla efter vägg. Högstående tavlor passar särskilt bra på en bredare vägg. Liggande motiv passar bättre på en smalare vägg.

Att bygga en tavelvägg är inte så svårt. Välj din favorittavla, sätt den där du vill ha den, sedan fortsätter du bygga runt denna tavla med resten av dina tavlor. 

2 Jun 2020