Inredning av din semesterbostad

Är det så att du har köpt dig ett hus utomlands, för att ha som semesterboende? Det kanske är så att du har köpt ett eget hus på Mallorca? Det är många som väljer att köpa hus på Mallorca eller i Spanien överhuvudtaget, eftersom att det är ett bra klimat och även rätt så bra priser på husen. När du har ett hus i det land du vill, så ska det ju även inredas. Inredningsmöjligheterna varierar stort beroende på vilket land ditt hem ligger i. Det är inte säkert det finns samma förutsättningar som hemma i Sverige. Det finns andra vanor, andra regler och så vidare.

Spanien och Mallorca har ett varmare klimat än Sverige. Det gör att de ofta är så att husen inte är så väl isolerade. Vattenrör och annat är dragna annorlunda och man har ofta persiennerna nere för att få det svalt inne. Generellt spenderar spanjorerna inte så mycket av sin fritid i sina hem, istället umgås man utomhus. Många upplever spanska hem som ganska “omysiga” och mörka.

Du kan dock välja att göra det hur mysigt du vill och inreda på det sätt just du vill. Fördelen med husen på Mallorca är att de ofta kommer med en härlig uteplats och pool med!

Hur gör du?

Det du kan göra är att redan hemma utforska vad det finns för affärer med inredning nere på Mallorca. De har IKEA, men även lokala möbelaffärer att handla i. Sen har du även dessa:

La Oca
C/ Berenguer de Tornamira 9, Palma
Kul inredningsbutik där man kan hitta allt möjligt från möbler till hushållsmaskiner och dekoration till hemmet. 

Sleeping Company
C/ Espartero 6, Palma
Sleeping Company har kläder, smycken, möbler, hushålls- och presentartiklar.

Rialto Living
C/ Sant Feliu 3C, Palma
Rialto Living är en svenskägd, riktigt bra livsstils konceptbutik som ligger i det kända området La Lonja i Palma city. Butiken erbjuder 800 kvadratmeter heminredning, mode, konst, gåvor, böcker och tillbehör.

Söker du på nätet kommer du att hitta ännu mer. Det går även bra att leta på plats så klart. 

17 Feb 2019