Form vs. funktion

På den här bloggen pratar vi mest om form, men man ska inte underskatta vikten av funktion. I ett hem, på en arbetsplats eller i en allmän lokal tar vi för givet att vissa saker bara fungerar, såsom el och VVS. Bakom välfungerande el och VVS finns både yrkesmän och produkter som ska väljas med omsorg, för annars blir det snart svårt att ta funktionerna man är så väldigt beroende av för givna.

Billigare (och bättre) på nätet

När man ska handla elprodukter eller saker som rör VVS så kan man antingen besöka en närbelägen specialbutik, få personlig service och betala (många gånger) överpris för sakerna. Eller så kan man handla dem billigt online, utan att nödvändigtvis göra avkall på kvalitet. Vissa webbutiker ger dessutom personlig service även om de är nätbaserade.

När man har en stark bas så kan man släppa oro och tankar på saker som funktion och fokusera på form. Ibland går de två hand i hand, t ex om man vill använda en ljuskälla för att skapa en effekt på en hylla, vägg eller möbel.

Sedan så finns det ju funktion som inkluderar design. Ganska mycket faktiskt. De uppenbara är snygga kranar och annan inredning i kök och badrum; synliga sladdar i vintagestil, dörrhandtag och -knoppar eller en väldigt snygg soffa som också är magiskt skön. Ibland är form en sak och funktion en annan men många gånger vävs de in i varandra.

22 Jan 2019