Älskade vår

Nu är vi äntligen framme, känner ni det? Den långa vintern får faktiskt kategoriseras som över nu. Våren nalkas med sitt milda ljud, sina färgglada rabatter och sitt löfte om en lång sommar. Det känns i hela kroppen (inte minst pga pollen, hehe...)!

Hemmafix

I år ska jag spendera hela sommarsemestern här på hemmaplan, det blir ingen resa. Därför tänker jag göra det så mysigt jag bara kan hemmavid, så att det blir en njutning att vistas där. En av de första åtgärderna blir att skaffa nya markiser över utvalda fönster, samt till altanen. De som sitter där ny härstammar från 1970-talet så jag behöver nog inte beskriva särskilt ingående deras skick. Det blir en rejäl investering, men med fräscha markiser kan man använda soliga rum och hela altanen hela dygnet om man vill, oavsett väder.

Sedan funderar jag allvarligt på att köpa nya altanmöbler. Dels bord och stolar, men även relaxmöbler. Någon pool har jag inte, men jag tänker att det kan vara mysigt att ligga och lata sig i sköna stolar under solens välgörande strålar några timmar varje dag. Det är sådant jag drömmer om just nu i alla fall. Det svåraste blir att välja stil på alltihopa för när man ska köpa allt nytt så har man möjlighet att skapa en helt ny miljö hemma. Ska man köra minimalistiskt skandinaviskt eller lantligt romantiskt? Jag gillar både och! Får börja kolla runt...

 

14 Mar 2019