Formfront var en blogg som drevs av två inredningsfantaster, Linda Höglund och Tove Prahl, mellan åren 2014 och 2016. Dessa två passionerade inredare arbetar som professionella kontorsinredare men distribuerade mycket av det som inspirerade dem på bloggen. De höll sig aktivt uppdaterade på inredningstrender och designnyheter och hela tiden bjöds man på massor av inspirerade inredningsbilder från bl.a. Hemnet. Bloggen var snygg, stilfull och alltid värd ett besök.

Idag har bloggen upphört i Lindas och Toves regi, men den fortsätter leva. Huvudfokus ligger fortfarande på design och inredning, men vi blandar även med lite annat. Tove Prahl finns också på Twitter här.

Inspireras av Argentina


När man jobbar med design och inredning så stöter man på en hel del trevliga saker. Nyligen så presenterade argentinska Hauspack en ny möbelkollektion vid namn Autovía. Detta är Ikea-inspirerade möbler som man ska montera ihop hemma. Federico Churba, som är Creative director har berättat att inspirationen blev funnen vid motorvägen och att människor är i ständig rörelse. Argentina är för övrigt ett land som har en hel del att erbjuda inom designvärlden. Bland annat kan man hitta en mängd textiler här ifrån som bara är så vackra. Att besöka Argentina är inte fel det heller för att hitta inspiration till inredning. Sedan att man kan passa på att njuta av underbar natur, gott kött att äta och inhemskt vin att dricka är ju en bonus.

Patagonien – en del av Argentina

Patagonien är en vacker del av Sydamerika som kan inspirera en hel del. Här finns det bland annat en mängd nationalparker med vacker växtlighet och djurliv. Jag rekommenderar er att testa att ta en kryssning runt Patagonien. Med Inca Tours som är en resebyrå som verkar i Sydamerika kan du få se en hel del som du kan ta med dig hem i ren och ram inspiration. Bokar du med Inca Tours så startar kryssningen från Ushuaia som är världens sydligaste stad. Turen går genom Beaglekanalen mot de mörka klippor som ligger vid Kap Horn. Kap Horn är för övrigt kontinentens sydligaste punkt och detta är även en plats som är mycket mytomspunnen för seglare och sjöfolk över hela världen. Med denna kryssning får du även åka genom Mallegans sund och se djur så som späckhuggare, sjölejon, pingviner och sjöfåglar som endast finns här i dessa vatten.

19 jul 2016