Hem Redaktionen Tipsa oss Prenumerera på RSS Fråga oss om inredning Kontakta oss Annonsera

Formexfunderingar

Våra tankar om Formex våren 2012 sammanfattas väl i detta inlägg från Formex hösten 2011. Vi har egentligen inget nytt att tillägga, för Formex 2012 bjöd inte på några nyheter från utställarnas sida. Vi står även fast vid funderingarna i höstens Formexinlägg om varför mässan har svårt att hänga med i trendsvängarna.

Lotta Lewenhaupt sammanfattade mässans utbud på ett mycket bra sätt i den föreläsning hon höll under dagen. Hon tryckte på den konstiga känslan att vandra runt bland montrar som visar nyproducerade varor som behandlats för att se gamla och slitna ut, varor som dessutom är massproducerade och ofta inte håller särskilt hög kvalitet. Vill ni ha vintage på riktigt? frågade hon. Besök då Bukowskis eller second hand-butiker och köp genuint gamla möbler.

En orsak att mässan inte ger den wow-känsla är att den traditionellt varit en ren inköpsmässa för butiker och webshopar. Därför vill utställarna visa upp hela sitt sortiment vilket ibland gör montrarna så fullproppade att de får en känsla av ett varulager där man inte ser skogen för alla träden. Vad utställarna bör tänka på är att nu på senare år har de fått en ny målgrupp i alla inredningsbloggare som går dit för att inspireras och rapportera om de senaste trenderna inom inredning (något som Formex-utställarna inte levererar eftersom de i första hand är där för att sälja produkter som ska ut till den breda massan).

Men det var ändå ett nöje att gå till mässan. Många möten, inspiration och en del nya favoriter som vi kommer att presentera i ett senare inlägg. Vidare vet vi ju att Formex bara är förrätten till Sthlm Furniture Fair som går av stapeln om några veckor. På den mässan har vi bra mycket högre förväntningar och ser fram emot att tydligare se kommande trender inom inredning och design.


Tre vanligt förekommande trender på mässan:


1. Dekorera med mat. Bröd, sallad, grönaker och kryddor var en vanlig syn bland inredningen.


2. Svärtade pasteller och industristil, plåt och trä.


3. Insekter. På tavlor, muggar, kuddar och väggar.

Kommentarer

 • Stora L säger:

  Jag gillar inte insekter vanligen, men trollsländorna kan jag tänka mig att ha...

  2012-01-22 | 11:55:00
  Bloggadress: http://lillasvartaboken.blogg.se/


 • Frida säger:

  Hoppas att det var OK att jag länkade till er i listan på bloggar som bevakar Formex. Jag blev också besviken på mässan, men sen tog jag ett steg tillbaka och funderade. För nog var det väl ändå en hel del nyheter, även om det inte var samma sjuka mängd som vanligt. Kanske är det snarare min aptit och mitt hetsätande av trender det är fel på. Är det sunt att vi tvingar leverantörerna att krysta fram nya trender två gånger per år baraföratt? Vad tycker ni om det?

  2012-01-22 | 12:23:24
  Bloggadress: http://www.trendenser.se


 • Blogg by Maliin Stoor säger:

  Bra sammanfattat!!!  =)  Må gott  Maliin

  2012-01-23 | 10:29:47
  Bloggadress: http://www.qreate.se/bloggKommentera inlägget här: